Chrysler Delta és elektromos Fiat 500 Detroitban

Vágólapra másolva!
Chrysler-logós Lancia Deltát mutattak be Detroitban, szimbolizálva az amerikai gyár és a Fiat összeolvadását. Tanulmányként debütált az elektromos Fiat 500.
Vágólapra másolva!

Detroitban már részben közösen tartotta sajtótájékoztatóit a Chrysler és a Fiat. Több újdonság is megjelent a két gyár standján, az amerikaiak például saját emblémájukkal és hűtőrácsukkal díszített Lancia Deltát állítottak ki.

Ha hinni lehet a híreknek, ez nem jelenti azt, hogy a közeljövőben megelenik az amerikai piacon a Delta, a tanulmánnyal csupán a Chrysler és a Fiat végleges összeolvadását akarták szimbolizálni.

Kicsivel odébb mutatkozott be a Fiat 500 BEV, amely nem más, mint a kisautó elektromos változata. Nick Cappa, a Chrysler szóvivője szerint a tanulmány nem több egyszerű játéknál, nemhogy sorozatgyártást, még flottatesztelést sem terveznek vele.

Ugyanazt az elektromos hajtásláncot építették az autóba, melyen a Chrysler már három éve dolgozik, az akkumulátorokat is az amerikaiak készítették. Több részlet nincs, a Chrysler azonban nagy erőkkel folytatja elektromos programját, a gyár továbbra is tehetséges mérnököket keres csapatába.