700 lóerős lesz az új Pagani

Vágólapra másolva!
Horacio Pagani új részleteket árult el a Zonda helyére lépő C9 szuperautóról.
Vágólapra másolva!

Friss adatok derültek ki a Zondát váltó új Pagani-szuperautóról, a C9-ről. Horacio Pagani beszédes kedvében volt és sok mindent elárult a modellről, megerősítette például, hogy a premierje az idei esztendő vége felé esedékes. Hatliteres, V12-es AMG-motort kap az autó 700 lóerővel és 1000 Nm-es nyomatékkal, vagyis alig lesz gyengébb, mint a 750 lóerős és 710 Nm-es nyomatékot leadó Zonda R.

Pagani szerint a C9 minden tekintetben vadonatúj modell: az alapok, a súlyelosztás, a felhasznált anyagok és a menetdinamika sem emlékeztet majd egyetlen korábbi Paganira sem. 3770 új alkatrésze lesz, váza karbon-titánium ötvözetből készül, egyedileg fejlesztik hozzá a Pirelli-gumikat, illetve a Bosch is külön elektronikát készít hozzá. Emellett megfelel majd az amerikai biztonsági követelményeknek, sőt a szigorú kaliforniai emissziós normáknak is.

Évente negyven darab készül majd a C9-ből, körülbelül 900 ezer eurós alapáron. Pagani elárulta azt is, hogy hivatalosan szeptemberben ér véget a Zonda gyártása, de az R-re még mindig érkeznek megrendelések.