2012-ben jön az új Saab 9-3

Vágólapra másolva!
A nemrég megalakult Saab Spyker Automobiles NV hivatalosan is megerősítette, hogy két év múlva vadonatúj középkategóriás modellt mutat be. Az új 9-3 az egyik alappillére a márka újjáélesztésének.
Vágólapra másolva!

Modellpalettájuk felfrissítése mellett újabb típusok bevezetését is tervezik. Jövőre várható a még a GM-mel közösen fejlesztett, Mexikóban gyártott 9-4X kompakt szabadidő autó. Mellette a nagyobb 9-5 kombi változatából is lesz megemelt hasmagasságú, összkerékhajtású terepkombi, amely 9-5X néven kerül majd a szalonokba. Kisebb méretű autójuk - a 9-1 néven ismert új fejlesztés - a mostani 1 milliárd dolláros tőkeinjekció mellett még több pénzt igényelne, így ezzel még kivárják a gazdaságilag kedvezőbb helyzetet. Legfontosabb modelljük az új 9-3 lehet majd, amely a terveik szerint 2012-ben érkezik majd.

A GM-csoporttól való elszakadás még eltart egy ideig. Addig is az új Saab és Spyker modelleket bevezetésén dolgoznak. Ezeket a jövőben közösen fejlesztik és a Saab már meglévő, világszerte 1100 szalonnal rendelkező kereskedőhálózatán keresztül értékesítik. A cég reményei szerint már 2012-ben újra nyereségesek lehetnek.