A Volvo vezére sem érti a márka jelölési rendszerét

Vágólapra másolva!
Modelljelölési rendszere átalakítására készül a Volvo, a vezérigazgató szerint logikátlanok az elnevezések.
Vágólapra másolva!

Hamarosan új neveket kaphatnak a Volvók, a svéd márka a következetlenségeket szeretné kiszűrni. Stephen Odell vezérigazgató árulta el az egyik brit magazinnak, hogy szükségesnek tartja a váltást, mert a vevők számára logikátlannak tűnhetnek a jelölések.

Példaként az S40-et és a V50-et említette Odell, ahol a számok nem egyeznek, pedig utóbbi a szedán kombi kivitele. Ugyanígy logikátlan, hogy az XC70 a V70 alapjaira épül, miközben az XC60 egy teljesen önálló modell. "Bevallom, én sem értem a jelöléseket, változtatni fogunk rajta" - mondta Odell. "Arra is megkértem főtervezőnket, Peter Horburyt, hogy könnyebben olvashatóvá alakítsa át logónkat. Talán az a baj, hogy már az ötvenes éveimet taposom, mindenesetre néhány feliratunkat nem tudom elolvasni."

A szedánok jelölése marad S, de a jövőben kivétel nélkül minden kombi V lesz, azonos modell különböző karosszéria-változatai esetén pedig nem lehet eltérés a betűt követő számsorban. Az XC kombináció a jövőben kizárólag szabadidő-autókon bukkanhat fel.