Vágólapra másolva!
Újabb taggal bővül Genfben a Citroën prémium jellegű DS modellcsaládja, az alsó-középkategóriás modellről megjelentek az első fotók és információk. A tanulmány High Rider néven debütál.
Vágólapra másolva!

Prémium modelljeit gyűjtögeti majd a Citroën a DS márkanév alatt, a család legújabb tagja a Genfi Autószalonon mutatkozik be. Az első, semmitmondó előzetes után egy felismerhetőbb, majd egy kiszínezett képet is közzétett a francia gyár az újdonságról, amely DS4 néven érkezik majd a márkakereskedésekbe.

A genfi tanulmány a High Rider nevet kapta, emelt hasmagasságú, ez alapján a DS4 amolyan crossover lehet. Padlólemezén és alkatrészei nagy részén a Citroën C4 következő generációjával osztozik. A jelenlegi C4-nél szélesebb és magasabb, de a 4260 mm-es hosszúságával rövidebb.

Hasonlóan a DS3 kisautóhoz, a DS4 is számtalan opciós felszeréssel lesz majd testre szabható. Részleteket későbbre ígérnek a franciák, a valamikor jövő év elején a márkakereskedésekbe kerülő szériaváltozat mindenesetre a Mini Countryman ellenfele lehet. A szériaváltozat már öt ajtóval készül majd, és a Peugeot 3008 mellett ezt is meg lehet majd venni dízel-hibridként, amiben a hátsó kerekeket hajtja az elektromotor.



Még több kép a galériában. Kattintson a képre!