Átrajzolták a Lotus Elise-t

Vágólapra másolva!
Tíz év után alaposan átrajzolták a legkelendőbb Lotus külsejét, de a lényegen nem változtattak: maradt a könnyű alumínium térhálós váz és a gazdaságos Toyota-motorok.
Vágólapra másolva!

Forrás: Lotus

Új külsővel, váltóval és egy új alapmotorral vág neki a következő modellévnek a Lotus Elise. A kis kétüléses sportkocsi elejét alaposan átrajzolták, sokkal letisztultabb lett az összkép, amely némileg az egy számmal nagyobb márkatársra, az Evorára hasonlít. Az izgalmas formájú lámpákba LED-es nappali fények kerültek, így már messziről fel lehet majd ismerni az új Elise-eket. Az autó hátulját is átszabták, új a lökhárító és az alatta lévő diffúzor, valamint a motortakaró rács.

Forrás: Lotus

A motorkínálatban egy új 1,6 literes Toyota szívómotor jelenik meg 133 lóerővel, amely az ugyanilyen erős 1,8 literes változatot küldi nyugdíjba. A kínálat csúcsának számító 217 lóerős, kompresszoros és a 192 lóerős 1,8 literes szívó Toyota-motorokhoz nem nyúltak, viszont a hatfokozatú váltó fokozatait rövidebbre vették, hogy még rugalmasabb legyen az Elise.