Felfrissül a Nissan Pathfinder és Navara

Vágólapra másolva!
Apró frissítésen esik át a Nissan Pathfinder és platós testvére, a Navara. Inkább műszaki jellegűek az újdonságok.
Vágólapra másolva!

Újabb frissítéssel próbálja kelendőbbé tenni a Nissan a Pathfindert és a Navarát, ezúttal a páros műszaki megújítására koncentráltak a mérnökök. Megjelent a kínálatban ugyanaz a háromliteres, a Renault-val közösen fejlesztett V6-os dízelmotor, amely Genfben az Infinitinél is debütál, az 550 Nm-es nyomaték azonos, a Navara és a Pathfinder azonban 238 helyett 231 lóerős változatot kap.

A meglévő 2,5 literes blokk is felfrissül, 11 százalékot erősítenek rajta, teljesítménye 190 lóerőre, legnagyobb nyomatéka 450 Nm-re módosul. Dacára az izmosításnak a motor takarékosabbá vált, kézi váltóval 1,3 literrel kevesebbet, 8,5 litert fogyaszt száz kilométerenként, miközben szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 40 grammal lett kevesebb.

Aprók a külső módosítások, az új motorháztetőt, a finoman átrajzolt hűtőrácsot, fényszórókat és a lágyabb sarkokkal készült első lökhárítót lehet kiemelni, mely mindkét modell hosszához nyolcvan millimétert tesz hozzá. A Pathfinder új hátsó lökhárítót is kapott, a kínálatban új alufelnik jelentek meg.

Bent mindkét modell elegánsabbá vált, új a váltókar, felfrissültek az ajtókárpitok és az üléshuzatok, valamint kicseréltek néhány műszert is. Piactól függően a Navarához ESP és tolatókamera is rendelhető, mindkét modell a Genfi Autószalonon mutatkozik be, értékesítésük áprilisban kezdődik.