918 Spyder néven új hibridet mutatott be a Porsche a Genfi Autószalonon, a tanulmány átlagfogyasztása mindössze három liter.

Nemcsak a GT3 R-ből készült hibridet állította ki a Porsche Genfben, a német márka egy meglepetéssel is készült a kiállításra. 918 Spyder néven érkezett egy nyitott tetős hibrid, amelynek 500 lóerős, 3,4 literes, 9200-as fordulatszámig pörgethető V8-asa mellé két elektromotort építettek, amelyek további 218 lóerőt tesznek hozzá a csúcsteljesítményhez.

Irtózatos erő rejlik a kabrióban, gyorsabb a Porsche jó néhány legendás modelljénél, még a Carrera GT-nél is: a gyár szerint 7:30-as időre képes a Nürburgringen. Fogyasztása eközben mindössze három liter, a százas sprintet 3,2 másodperc alatt futja, végsebessége pedig 320 km/óra.

Forrás: Porsche

Hétfokozatú duplakuplungos váltó továbbítja az erőt mind a négy hajtott kerékre, a villanymotorokat tápláló lítium-ion akkumulátorokat folyadék hűti. Karbonszálas erősítésű műanyagból készült a karosszéria, a sportkocsi így mindössze 1490 kilogrammot nyom.

Forrás: Porsche

Négy különböző vezetési mód választható ki a kormányra szerelt kapcsoló segítségével, a tisztán elektromos E-Drive 25 kilométeres hatótávolságot biztosít. Hibridként a benzines és elektromotorok is dolgoznak, de takarékos üzemben, Sport Hybrid módban már a teljesítményen van a hangsúly. A nyomaték nagy része már a hátsó kerekekre jut, de az igazi élményautózást a Race Hybrid mód biztosítja.

Forrás: Porsche

A 918 Spyder hasznosítja a fékezéskor keletkező energiát, az F1-es KERS-rendszerhez hasonlóan gombnyomásra plusz erőt szabadít a kerekekre előzéshez és hasonló, nagy teljesítményt igénylő manőverekhez. Jövőbemutató az utastér, a tanulmány jelzi, hogy milyennek képzeli új modelljei kabinját a Porsche.