Vágólapra másolva!
Luxuslimuzint mutatott be a malajziai Bufori a Genfi Autószalonon, a kiállítás tiszteletére a Bufori Geneva nevet kapta a tanulmány.
Vágólapra másolva!

Malajziai világpremiert is tartottak a Genfi Autószalonon, az eredetileg ausztrál, majd Ázsiába költözött Bufori állt elő új modelljével. A Bufori rendületlenül próbálkozik azzal, hogy klasszikus, retrós vonalvezetésű modelleket alkosson, a luxuslimuzin MKVI is tökéletesen illik a sorba.

A kiállítás tiszteletére Bufori Geneva névre keresztelték a koncepciót, amely az orrába vágott hat fényszórólyukkal, hullámzó vonalaival és hegyes csomagtartójával igazi látványosságnak számít. Nem mellesleg csak nevében tanulmány, a leendő szériaváltozat pontosan ugyanilyen lesz.

Amerikai az autó szíve, 430 lóerős, 6,1 literes, V8-as HEMI motor hajtja, melynek legnagyobb nyomatéka 586 Nm. Dacára a hatalmas méreteknek, a limuzin kevesebb mint hat másodperc alatt gyorsul százas tempóra, becsült végsebessége 260 km/óra. Lesz kompresszoros kivitel is 560 lóerővel és 690 Nm-es nyomatékkal, erről a kivitelről többet egyelőre nem tudni.

Igazi luxusmodellről van szó, a beltér kellemes hangulatát faborítások és bőrkárpitozás garantálja. Nem hiányzik a kellemes háttérvilágítás sem, az extralistán még kávégép is szerepel. Testreszabható a középkonzol, érintőképernyőből akár három is lehet a kabinban nagyteljesítményű audiórendszerrel együtt.

Júniusban kezdődik az autó gyártása a Kuala Lumpur-i üzemben, teljes egészében kézzel készül, elkészítése hatezer munkaórát vesz igénybe. Év végén kezdődnek a kiszállítások, egyelőre ismeretlen áron.