Világ Év Autója is lehet a Volkswagen Polo

Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon nyilvánosságra hozták, hogy melyik három modell nyerheti a Világ Év Autója-címet. Köztük van a Volkswagen Polo.
Vágólapra másolva!

59 autós újságíróból álló zsűri dönt arról, hogy idén melyik modell lesz a Világ Év Autója. Európában a Volkswagen Polo nyert, nálunk a harmadik generációs Toyota Prius, a két újdonság közül az egyik Világ Év Autója is lehet. Genfben jelentették be, hogy melyik három típusnak maradt esélye a végső győzelemre, említettek mellett a Mercedes E osztály került még a listára.

Valójában erről a címről elsősorban Amerika, Európa és Ázsia dönt, Afrika és Dél-Amerika mindössze egy-egy zsűritagot delegál. A 2010-es Világ Év Autója cím megnyeréséhez adott modellt legalább két kontinensen kell forgalmazni.

A Világ Év Sportautója-díjra az Audi R8 V10, a Ferrari California és a Porshe 911 GT3 maradt, a zöld autók között a Honda Insight, a Toyota Prius, illetve a Volkswagen teljes BlueMotion-palettája lehet befutó. Kiosztanak egy formatervezési díjat is (Design of the Year), erre a Chevrolet Camarónak, a Citroën C3 Picassónak és a Kia Soulnak van esélye. A győzteseket az áprilisi New York-i Autószalonon hirdetik ki.