Újabb ámokfutó Toyota, késhetnek az új modellek

Hétfőn egy 61 éves kaliforniai sofőr hívta a rendőrséget az autópályáról azzal, hogy nem tudja megállítani Toyota Priusát. Az alaposabb minőségellenőrzés miatt csúszhat az új modellek érkezése.

Újabb gázpedálos ügybe keveredett a Toyota Amerikában, hétfőn egy 61 éves sofőr azzal tárcsázta a 911-es segélyhívó számot, hogy az egyik kaliforniai autópályán halad és nem tudja megállítani Toyota Priusát. A tulajdonos beragadt gázpedálra és arra panaszkodott, hogy nem tudja üresbe kapcsolni váltóját, a hatóságok gyorsan a segítségére siettek: egy rendőrautó állt a Prius elé és folyamatos lassulással megállásra bírta az - állítólag - elszabadult hibridet.

A Toyota, mely részben lejárató kampányt sejt a hasonló történetek mögött, bejelentette, hogy egy szakértőkből álló csoportot küld Kaliforniába, mely kivizsgálja majd az esetet. Nagy egyébként a nyomás a japán kormányzat részéről, hogy a Toyota előzze meg a hasonló eseteket és a minőségellenőrzés javításával szerezze vissza az ügyfelek bizalmát, a japán gyár kész is alkalmazkodni az új helyzethez.

Emiatt az Európában idén piacra kerülő frissített Auris, az Auris hibrid és a ráncfelvarrt RAV4 is az eddiginél szigorúbb ellenőrzési procedúrán esik át, ennek hatására a tervezett kiszállítások akár néhány hetet is csúszhatnak. Kulcsfontosságú a Toyotának az Auris hibrid sikere, ezért a márka arra is felkészült a modellel kapcsolatban, hogy elhalassza a piaci startot, amennyiben a legapróbb kétség is felmerül az ellenőrzések során.

KAPCSOLÓDÓ CIKK