Módosított Fiat 500-at kap Amerika

Vágólapra másolva!
Mexikóban készül majd a Fiat 500 amerikai változata, mely kicsit különbözik majd az európai kiviteltől. További újdonság még a Fiat-csoporttól, hogy jön a sportos Alfa Giulietta.
Vágólapra másolva!

Több újdonsággal is készül a következő három évre a Fiat-konszern, többek között érkezik az Alfa Giulietta sportváltozata, illetve elkezdődik a Fiat 500 amerikai változatának gyártása. Mexikóban készül majd a modell, amelynek padlólemezét átdolgozzák az Európában forgalmazott kivitelhez képest.

Maga a karosszéria nem változik, a módosítások nyomán azonban könnyebb lesz az autó és az olaszok reményei szerint vezethetősége is javul. Várhatóan kisebb lesz a zaj az utastérben, csökken a vibráció, összességében lágyabb lesz a mini.

Európában nem frissül az 500-as, a módosított platform az új Lancia Ypsilonnal debütál a kontinensen idén, a 2011 elején érkező új Panda is erre épül majd. Hozzányúlnak a kisautó-platformhoz is, noha a Punto nemrég esett át frissítésen, már tervben van a következő, a hátsó felfüggesztést kifinomultabb multi-link rendszerűre cserélhetik. A módosítások után a padlólemez hibrid hajtáslánc fogadására is alkalmas lesz.

Forrás: [origo]

Előkészületben van az Alfa Giulietta sportos változata is, de arról még nem született döntés, hogy GTA vagy Cloverleaf néven dobják piacra. Annyi tűnik biztosnak, hogy az új 1,7 literes turbómotor kerül a kompaktba 235 lóerő körüli teljesítménnyel és új duplakuplungos váltóval.