Sportosabb lesz az új VW Beetle

Vágólapra másolva!
Jövőre jelenik meg a Volkswagen Beetle második generációja. Az új modell nagyobb lesz elődjénél, és fejlesztésekor több hangsúlyt kap a jó vezethetőség. 
Vágólapra másolva!

Több mint tíz éve kapható már a retróhullám egyik első képviselője, a bogárhátú karakterét megidéző, új Beetle. Utóda a cégcsoport pueblai gyárában készül majd Mexikóban, és a szintén ott készülő és jövőre megjelenő új Jetta műszaki megoldásait fogja hasznosítani. Ebből adódóan nőni fog a tengely- és a nyomtávja is. A most gyártott Beetle alapját a négyes Golf adta, emiatt a hátsó lábtér igencsak szűkös benne.

Mostanára az autó teljesen beleszürkült a forgalomba, így az utód külsejét maradandónak ígérkező megoldásokkal kívánják feldobni, több él és domborítás fogja jellemezni. Az ősbogár jellegzetes karaktervonásait, mint a kerek lámpák, a különálló sárvédők és magas övvonal megtartják, de laposabb lesz a szélvédő és alacsonyabb a tető, amivel összességében sportosabb benyomást kelt majd az autó.

Motorjai megtalálhatóak már a gyár többi autójában is. Belekerül majd az 1,2-es, 1,4-es és a 2,0 literes turbós benzines - 105, 160 és 210 lóerővel. Dízelek közül az 1,6-os 105 lóerős és a kétliteres 140 lovas TDI lesz elérhető. Lesz hibrid változat is, ami egy 27 lóerős villanymotor és az 1,4-es TSI benzines kombinációjából áll majd. Az autó futóműve marad a jól megszokott - elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros megoldás, de a kétliteres TSI-hez hátul multilink tartozik majd a jobb vezethetőség jegyében.

Külön ehhez az autóhoz kínálnak majd kiegészítő csomagokat, amelyekkel személyre szabható lesz az autó megjelenése.