Megnyújtották az 5-ös BMW-t Kínának

Vágólapra másolva!
Tizennégy centiméterrel hosszabb tengelytávú változat készült az új 5-ös BMW-ből, kizárólag a kínai piacon lesz kapható a limuzin.
Vágólapra másolva!

Kínában nagy népszerűségnek örvendenek a meghosszabbított tengelytávú modellek, a helyi piacra elkészült az új 5-ös BMW nyújtott változata is. 140 milliméterrel növelték meg a tengelytávolságot a mérnökök, így 3108 milliméterre nőtt, a teljes hosszúság pedig 5039 milliméterre módosult. Ezzel gyakorlatilag elérte a hetes BMW hosszát.

Kifejezetten a kínai piacra fejlesztették az LWB kódjelű modellt, amely helyben, a shenjangi üzemben készül számos kínai partnerrel együttműködésben. Nemcsak a tengelytáv változott, új a komfortosabb hátsó üléspad is, amely szintén a nyújtott tengelytávú változat privilégiuma.

Hátsó szórakoztató rendszerrel és négyzónás klímával bővült a felszereltség, a motorpalattán 204 lóerős 2,5 literes, valamint 258 lóerős és 306 lóerős háromliteres benzines szerepel majd, utóbbi turbóval, az összes blokkhoz hatfokozatú automata váltó dukál. Az autó premierjét az áprilisi Pekingi Autószalonon tartják.