Leleplezték az új Seat Alhambrát

Vágólapra másolva!
Lerántotta a leplet a Seat az új Alhambráról, az egyterű nyáron kerül a kereskedésekbe.
Vágólapra másolva!

Hétfőn leplezetlen kémfotók jelentek meg az interneten a Seat Alhambra új generációjáról, amely csaknem másfél évtized után váltja elődjét. Válaszul a felvételekre, a Volkswagen-konszern nyilvánosságra hozta az új Sharanra épülő egyterű sajtóanyagát.

4,85 méteres hosszával az új Alhambra 22 centivel hosszabb a kifutó generációnál, kilenc centivel szélesebb és valamivel alacsonyabb is annál. Főleg a leghátsó, harmadik üléssorban ülők profitálhatnak a nyúlásból, a beszállást tolóajtók segítik, opcionálisan elektromosan is vezérelhetőek. Ötüléses kialakításban 885 literes a csomagtartó, döntögetéssel 2297 literes raktér alakítható ki.

Öt-, hat- és hétüléses verzióban is rendelhető lesz az autó, melynek alapfelszereltségéhez hét légzsák és ESP is tartozik, a napfénytető pedig háromszor nagyobb, mint volt. 150-200 lóerőig tart az ismert TSI benzinmotorok teljesítménye, a két dízel 140 és 170 lóerős. Minden motorhoz start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszer kapcsolódik a takarékosság jegyében.

5,5 liter a 140 lóerős dízel átlagfogyasztása, szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 143 gramm, amellyel a Seat szerint a kategória egyik legtisztább modellje az Alhambra. Portugáliában, a palmelai üzemben készül majd.