Damien Luniaud, a Citroën ügyvezető igazgatója szerint az elektromos autók jelenthetik a megoldást a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálására. Az uniós és a nemzetközi normák is ebbe az irányba terelik a gyárakat, és mivel a C-Zéro méretű kisautó üzemeltetése száz kilométerenként csak két euróba kerül, így megfelelő adókörnyezetben gazdaságos megoldást jelenthet - amint kiépül a minimális infrastrukturális háttér, amelyre Franciaország 2,2 milliárd dollárt szán, és az állam ötezer eurós állami támogatást adna minden villanyautót vásárló magánszemélynek.

A nagyszabású tervek nem csak Franciaországra korlátozódnak: a PSA Peugeot-Citroën és az energetikával foglalkozó cégek itthoni együttműködését a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara irányítja, amelynek feladata egyébként a két ország közötti gazdasági kapcsolat élénkítése, és amelynek 1991-es megalakulása óta már több mint kétszáz tagja van. A C-Zéró magyarországi bemutatója előtt több cég vezetője ismertette a villanyautózás elterjedésével kapcsolatos elképzeléseiket, lépéseiket.

Thierry Le Boucher, az EDF magyarországi főigazgatója abban látja az elektromos kisautók előnyét, hogy egy év alatt csak annyi áramot használnak el, mint egy háztartásban használatos villanybojler. A cégcsoport kutatói keresik a megoldást a továbblépésre - nem véletlen, hogy az EDF rendelkezik a világ egyik legnagyobb villanyautó flottával -, növelni szeretnék az akkumulátorok élettartamát. Az igazgató fontosnak tartja az Európai Unió által is szorgalmazott szabványosítást, technikai és jogi értelemben egyaránt.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Franciaországban ötezer euróval támogatják az elektromos autók vásárlását
(Még több fotó a galériában, kattintson a képre!)


A GDF Suez részt vett már korábban elektromos városi kisautó fejlesztésben, vezetőjük, Philippe Bourguignon büszke arra, hogy alternatív üzemanyag hajtja munkagépeik többségét. Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi vezérigazgatója szerint cége a villanyautók töltéséhez használt energiamenedzsment-rendszerek fejlesztéshez nyújthat segítséget a töltőhálózat kiépítésénél. A megújuló energiaforrások bevonását szorgalmazza, és legfontosabbnak a töltési folyamat kontrolálhatóságát tartja, hogy a felhasználók könnyen és egzakt módon tudjanak a tankolásért fizetni.

Ezer elektromos autót kapnak a Bouyges csoport dolgozói, és ezeket a járműveket városban, maximum ötven kilométeres távra fogják használni. Gérard Thierry, a cég magyarországi igazgatója elmondta, hogy jelenleg Párizs városának fejlesztenek elektromos töltőhálózatot. A francia cégek hosszú távon együttműködnének a magyar hatóságokkal és a kutatás-fejlesztési szektorral is, hiszen a magyar piac még nincsen lefedve a környezetbarát autózást támogató szolgáltatásokkal.