Videón a Bentley Mulsanne

Vágólapra másolva!
Az angol gyár új csúcsmodelljét most láthatjuk először menet közben. Luxusautóhoz méltó a film; a történetben egy úr utazik Edinburgh-ból vidékre.
Vágólapra másolva!

Talán csak az tűnhet furcsának, hogy az öltönyös úr maga vezeti autóját - rezidenciája felé menet nem egy hozzá hasonlóan elegáns sofőr terelgeti a testes limuzint, hanem a tulajdonos a vezetőülésből élvezi az osztályon felüli kényelmet. A hangulatot erősíti a kellemes zene, a vonósok játékával nem harmonizálna, ha a nyugalmat sugárzó tájakon nem csak csordogált volna, hanem országúton le is padlózná a V8-ast - az íves karosszéria, a gyönyörű könnyűfém felnik, a puha bőrkárpit nem sarkallnak erre. Törzsvásárlóiknak, az öltönyös uraknak elég a tudat, hogy az autó képes gyorsan is menni. A Mulsanne hosszú motorházában V8-as 6,75 literes motor terül el, de 512 lóerejét és 1020 Nm nyomatékát nem fitogtatja.

Az autó fejlesztése a végső fázisban van, ez a videó is arra utal, hamarosan megvásárolható lesz. Gyártását kilencvennyolc ember végzi csapatmunkában, akik minden eddiginél jobb luxusautót szeretnének gyártani, ezért minden példánynak több mint 2000 ellenőrzésen kell átesnie, mielőtt a tulajdonoshoz kerül. Már idén nyáron kiszállítják az első példányokat, áruk Nagy-Britanniában 255 ezer eurónak megfelelő font, azaz mintegy 72 millió forint.