Bemutatón romlott el a Volvo vészfékező rendszere

Vágólapra másolva!
Sajtóbemutatón büszkélkedett volna a Volvo balesetveszélyes helyzet esetén magától vészfékező rendszerével, az S60-as azonban az akadályként felállított teherautó hátuljába csapódott.
Vágólapra másolva!

Néhány évvel ezelőtt a Mercedesnek is volt már magyarázkodnivalója a Pre-Safe balesetmegelőzési rendszer egyik élő bemutatója után, a rendszer ugyanis újságírók előtt mondott csődöt. Most a Volvóval is hasonló történt, a svéd márka automatikusan vészfékező rendszerének működését akarta demonstrálni, az S60 azonban nem állt meg 35 km/órás tempóról, hanem az akadályként felállított teherautó hátuljába csapódott.

Szerencsére nem sérült meg senki, az autóba ugyanis igazi sofőr helyett bábút ültetett a Volvo, éppen arra az esetre, ha valami esetleg nem a tervek szerint alakulna. Első nyilatkozatában még arról beszéltek a svédek, hogy nem tudják, mi okozta a hibát, később közleményben azt írták, hogy az "autó felkészítése során emberi mulasztás történt."

A jelenlévők szerint a korábbi próbafutások során minden hibátlanul működött, minden az éles teszten romlott el. Arra gyanakszik a Volvo, hogy az autó akkumulátorával lehetett gond, a svédek szerint amennyiben hús-vér ember ült volna az autóban, észlelte volna, hogy a rendszer nem működik megfelelően.