Elrajtolt a mezőny

Vágólapra másolva!
Szerencsére a tavalyi malőr nem ismétlődött meg újra, amikor a BMW Team Hungary autója ott ragadt a rajtrácson. Most simán vették a repülőrajtot, bár a vezető helyet nem sikerült megtartani, mert Walter Csaba kissé keresztbe állt a második kanyarban, így többen el tudtak menni mellette.  
Vágólapra másolva!

Jelenleg öt kör elteltével a kategória második, és az abszolút 71. helyen helyén haladnak, tíz másodperc hátrányban a holland és amerikai BMW 320d mögött. Nagyon úgy tűnik, velük kell majd megküzdeni az egész verseny során, az utánuk következő legjobb dízel csak a 95. az összetettben.

Foró: Murányi Gábor [Speedlight]

Ezután állt kissé keresztbe a magyar autó

Pár körrel a rajt után elkezdett megint melegedni a hűtővíz, ami miatt Walter csak 10:10 körüli köridőket fut, miközben a vetélytársak általában be tudnak menni 10 perc alá. Most már nem is lenne baj, ha a korábbi előrejelzések szerint éjszaka fagyna. Jelenleg azonban a korábbi napokhoz képest kellemes, napos idő van a Nürburgringen, igaz, a hőmérséklet így sem éri el a 10 fokot.

Foró: Murányi Gábor [Speedlight]

Félelmetes hangorkánnal süvítettek el a célegyenesben a "nagyok"

Az élen a tavalyi győztes Manthey-Porsche csapat nem sok kétséget hagyott afelől, hogy idén is az első helyre törnek. Ugyan csak az ötödik helyről indult Marc Lieb, de agresszíven vezetve három kanyar után már átvette a vezetést, ami azt jelenti, hogy ennyi idő alatt előzött meg négy Audi R8 LMS-t. Hét kör elteltével már az első három hely mindegyikén Porschék állnak, a legjobb Audi, a pole-ból induló 100-as rajtszámú Abt-csapat csak a negyedik.

Fotó: Gulyás Péter [origo]

Egyszerre ment a Forma-1-es időmérő a 24 órás rajtjával a bokszokban

Épp most láttam a monitoron, hogy a 9-es rajszámú hibrid Porsche lángoló motorral állt ki a bokszba, a gyári BMW-csapat reménysége, a többek között Andy Priaulx által is vezetett M3 GT2 pedig kicsúszott, és egy hatalmasat ugratott a kavicságyban.

Lassan elkezdődnek az első pilótecserék, a magyaroknál Wéber Gábor fogja váltja Walter Csabát.