Kreatívabb formájú Volkswagenek jönnek

Vágólapra másolva!
A Volkswagen-konszern formatervezési igazgatója szerint versenyhelyzetet teremt cégen belül az Italdesign Giugiaro felvásárlása. Walter de' Silva szerint kreatívabb autókat eredményez az együttműködés.
Vágólapra másolva!

90 százalékos részesedést szerzett a Lamborghini révén az Italdesign stúdióban a Volkswagen-konszern, a Giorgetto Giugiaro irányítása alatt működő műhely kreativitását nem szeretnék elnyomni a németek. Éppen ellenkezőleg, hagyják dolgozni a mestert és munkatársait, versenyhelyzetet teremtve a Walter de' Silva irányítása alatt működő, központi formatervezési részleggel.

De' Silva szerint a konszernen belül dolgozó minden dizájner számára fantasztikus kihívást jelent, hogy egy olyan élő legendával dolgozhat együtt, mint Giugiaro, aki az első Golfot és Sciroccót is megálmodta. Ebből a versengésből csakis profitálhat a Volkswagen, de' Silva azt várja, hogy a formatervek versenyképesebbek lesznek.

"Minden egyes formatervezési központunkkal rivalizálni fog az Italdesign, mert a versengés jótékony hatással van a kreativitásra, a Volkswagen pedig soha nem akar második lenni, ha dizájnról van szó" - fogalmazott a főtervező.

Az egyik legegyedibb formájú Volkswagen jelenleg az új Scirocco