Hibrid és dízel is lehet az új Nissan 370Z

Vágólapra másolva!
Az Autocar szerint elképzelhető, hogy a Nissan következő Z-sportkocsijába a Mercedestől származó dízelmotor és hibrid hajtáslánc is belekerül.
Vágólapra másolva!

Nemrég kötött együttműködési megállapodást a Renault-Nissan és a Daimler, a brit Autocar magazin szerint a közös munka dízel és hibrid sportkocsit is eredményezhet. A Nissan következő generációs Z-modellje kaphat Mercedes-féle dízelmotort és hibrid hajtásláncot.

Három- és négyhengeres motorokat, valamint elektromos technológiát szállít a Renault-Nissan a Daimlernek, cserébe négy-, hat- és nyolchengeres motorokat kap. Három új lehetőséget fontolgat a Nissan az új Z-vel kapcsolatban, a Mercedes S 400 hibrid hajtásláncát a 3,5 literes, V6-os motorral, a hamarosan bemutatkozó, négyhengeres hibrid hajtást az E 300 Bluetecből, valamint az E 350 CDI V6-os dízelmotorját.

Hosszú távú opció a Mercedes fejlesztés alatt álló, homogén égésterű Diesotto motorja, mely benzines és dízel technológiát egyesít, és már 1,8 lökettérfogattól képes megbirkózni egy S osztály méretű autóval.