Mazda-dolgozó ámokfutása a gyárban

Vágólapra másolva!
Egy embert megölt és tizet megsebesített a Mazda korábbi dolgozója, miután autójával belehajtott munkások egy csoportjába a hirosimai gyárban.
Vágólapra másolva!

Az esetet a 42 éves Hikidzsi Tosiaki követte el, akit csak egy órával később fogtak el, miután elhajtott a helyszínről. Idén áprilisban dolgozott a Hirosima kikötőjéhez közeli Ujina üzemben, ahonnan alig nyolc nap után személyes okok miatt bocsátották el. Japán források szerint előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják, mivel kés is volt nála, bár nem használta. Egyik áldozata, a 39 éves Hamada Hirosi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Imádkozom a halott ember lelkéért és a tíz sérült felépüléséért - mondta Jananucsi Takasi , a cég elnöke. Az eset többekben aggodalmat váltott ki, mert két éve Tokió közelében, hasonló körülmények között hajtott a tömegbe egy kirúgott Toyota-dolgozó.

Hétezren dolgoznak az Ujina gyárban, ahol az incidens után normális ütemben folytatódott a munka. Itt készülnek a nálunk is ismert Mazda MX-5 és Mazda 2 modellek.

Forrás: Mazda