Elektromos biciklin üldözik a bűnt a győri rendőrök

Vágólapra másolva!
Három darab elektromos robogót és három elektromos kerékpárt kaptak a győri rendőrök a "reagálóképességük fokozására". Az önkormányzat kedvezményes áron jutott a járművekhez a gyártótól, amely üzletet nyitott a megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

"A reagálóképességünk fokozására kaptuk az önkormányzattól a járműveket" - közölte az [origo]-val Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A megyeszékhely egyenruhásai számára kedvezményes áron, kétmillió forintért vásárolt az önkormányzat három darab elektromos robogót és három elektromos kerékpárt.

A környezetbarát járműveket a belvárosban használják a győri rendőrök. "Szerencsére jó a közbiztonság a városban, de mégis jól jönnek a járművek, hiszen sok a diák és a turista" - mondta Kocsis Tünde.

Forrás: [origo]

Mindössze 2 kW az elektromos robogók teljesítménye, amelyek egy feltöltéssel 80 kilométeres távot képesek megtenni. A kerékpárok "cirkálósebessége" 6-7 kilométer/óra, de a sebesség fokozása érdekében tekeréssel gyorsítani lehet a bicikliket.

A járműveket kedvezményes áron biztosító Leier nemrég kezdte meg Magyarországon az elektromos járművek forgalmazását.