Harci változat a Mercedes G osztályból

Vágólapra másolva!
A Daimler AG bemutatta legújabb hadászati járművét, amelyet a terepjáró legenda G osztályra építettek.
Vágólapra másolva!

A három zárható differenciálművel rendelkező G osztály szériaváltozatában is az egyik legkeményebb terepjáró a piacon, azonban a legújabb katonai változatát egyik régebbi sem múlja felül terepjáró-képességeit illetően. LAPV 6.X a különleges verzió neve, a betűszó azt jelenti: könnyű páncélozott jármű. A jármű a korábbi LAPV 5.4-en alapul, de azt mindenben felülmúlja. Nagyobb és nehezebb terhet képes cipelni, jobb a védelmi szintje és mozgékonyabb is nála. Pontosan nem tudni, hogy milyen közös nyomócsöves dízelmotor hajtja, de akár 1,3 tonnás terheléssel is képes 150-nel menni.

Páncélzatának kialakítása lehetővé teszi, hogy a sérült elemeket helyben kicseréljék, és védelme bármikor kiegészíthető az aljára felszerelhető aknavédelemmel.

Terepjáró képességét fokozza, hogy levegős lökésgátlói menet közben is állíthatók, és segítségükkel akár 450 milliméterre is növelhető az autó szabad magassága. Fékezéséről megerősített hidraulikarendszer és négy hatalmas, hűtött tárcsafék gondoskodik.

Forrás: Mercedes-Benz

Az autót a legmodernebb kommunikációs berendezésekkel, köztük rádiójel-zavaróval is ellátták, és minden adottsága meg van, hogy bárhová el lehessen vele jutni.

Forrás: Mercedes-Benz