Korábban fizet a Spyker a Saabért

Vágólapra másolva!
A megadott határidőnél korábban kifizette a Spyker a Saab árát a General Motorsnak. Az új tulajdonos szerint az Egyesült Államokban bővítik a kereskedői hálózatot, egyben azt fontolgatják, hogy akár egyazon szalonban árulják az új Saabokat és a Spyker szupersportautókat.
Vágólapra másolva!

Hosszas huzavona után a Spyker holland sportkocsi manufaktúráé lett a korábban GM tulajdonú svéd Saab. A Spyker és az amerikaiak közti egyezség értelmében ráéretek volna később fizetni, de anyagi helyzetük lehetővé tette, hogy saját forrásból, hitel nélkül kiegyenlítsék a második részletet. A cég közlése szerint nem vártak július 15-ig, kifizették a fennmaradó huszonnégy millió dollárt a Saabért.

Ez a lépés a cég szerint azt demonstrálja, hogy milyen stabil a Spyker anyagi helyzete. A 24 millió dollár kifizetése az utolsó mozzanata a svéd autógyártó hivatalos átvételének.

Az új tulajdonos szerint bővítik a kereskedői hálózatot, elsősorban az Egyesült Államokban és azt fontolgatják, hogy akár egyazon szalonban árulják az új Saabokat és a Spyker szupersportautókat.

Forrás: Spyker