Walter Csaba indul a Porsche Szuperkupán

Vágólapra másolva!
A Porsche Szuperkupa 1993 óta a Forma-1-es versenyhétvégék betétfutama, így évről évre eljönnek hazánkba is. Korábban már megszokhattuk, hogy tehetséges magyar versenyzőket ültetnek a VIP autó volánja mögé, de az utóbbi két évben megszűnt ez a lehetőség.  Most a Porsche pár futamán újra feléleszti ezt a tehetségkutató programját, ebben az évben Walter Csaba kapja meg a lehetőséget, hogy augusztus 1-jén, a Magyar Nagydíj Porsche betétfutamán bizonyítson.
Vágólapra másolva!

A világ legerősebb márkakupa sorozatában teljesen egyforma gyári kupás Porschékkal indulhatnak a versenyzők és már az első tízbe való bekerülés is hatalmas eredmény. A Porschéval nem könnyű nagyon gyorsan menni, ebben a bajnokságban megszokott, hogy a jobb versenyzők is 2-3 év folyamatos versenyzés után jutnak el oda, hogy a Szuperkupa bajnoki címéért tudnak küzdeni. Éppen ezért a bajnokság éllovasai igen magasan jegyzett versenyzők: gyakorlatilag aki ebben a sorozatban jól megy, az általában bármilyen túraautós sorozatban megállja a helyét.

Éppen ezért hatalmas lehetőség, hogy két év kihagyás után ismét magyar versenyző indulhat a magyar futamon a VIP autóval. Walter Csabi olvasóink számára már nem ismeretlen, hiszen az utóbbi két évben a BMW Team Hungary versenyzőjeként hosszútávú versenyeken bizonyított, többek között két kategóriagyőzelemmel. Emellett az FIA GT3-as Európa-bajnokságon is indult: tavaly Alpina B6-tal, idén BMW Z4-gyel ért el kiváló eredményeket: nem is olyan régen megszerezte első futamgyőzelmét.

A Porsche sem áll messze Csabi szívétől, hiszen 2008-ban egy kupás Porschéval nyerte meg a Magyar Autós Gyorsasági Szakág nagytúra bajnoki címet, sőt géposztály bajnok és hegyi bajnok is lett. Később a legendás Nordschleifén is indult Porschéval, sőt még egy futamgyőzelem is fűződik a nevéhez.