Új adatok a Volkswagen Lupóról

Vágólapra másolva!
Friss információk jelentek meg az új Volkswagen Lupóról, egyliteres benzines és 1,2 literes dízelmotorral érkezik a mini.
Vágólapra másolva!

Szinte biztos, hogy az egykori Up! tanulmányautót Lupóként dobja piacra a Volkswagen, így az elnevezés visszatér a német márka kínálatába. Eredetileg 1998 és 2005 között készült Lupo néven minautó, majd a Magyarországon nem forgalmazott Fox lépett a helyére.

Az Audinak, a Skodának és a Seatnak is lehet saját Lupója, ezek közül természetesen a prémium felszereltségű Audi kerül majd a legtöbbe. A 3445 milliméter hosszú, 1628 milliméter széles és 1495 milliméter magas Volkswagen-miniautó a Toyota Aygo, Renault Twingo és társai ellen küzdhet.

Várhatóan 2011 közepén kerül a szalonokba a Lupo, motorjai között lesz egy háromhengeres, egyliteres benzines 65 lóerővel, valamint egy 1,2 literes, háromhengeres dízel 75 lóerővel. Szlovákiába telepítik a gyártást, kezdetben csak háromajtósként lesz kapható, az ötajtós 2012 tavaszán érkezik. Ugyanakkor jön majd, amikor az egyliteres benzinmotor turbós változata, 85 lóerős teljesítménnyel.