Pénteken kezdődik a 9. nemzetközi amerikaiautó-fesztivál

Vágólapra másolva!
Idén augusztus hatodika és nyolcadika között rendezik meg a szokásos éves amerikaiautó-találkozót, az eseménynek a szokás szerint a komáromi Monostori erőd ad otthont.
Vágólapra másolva!

Idén 1300-nál is több új és régi autó vesz részt a rendezvényen, amelyek a harmincas évektől reprezentálják az amerikai autógyártás egyes korszakait. 2002-óta a legnagyobb hazai amerikai autós rendezvénnyé nőtte ki magát a NAAF, három nap buli, nyaralás és tipikus amerikai autós programok várják a Komáromba látogatókat.

Aki amerikai autóval érkezik, az erődön belül letáborozhat, így közel lesz a koncerthelyszínhez, az autós bemutatóknak helyet adó betonpályához és persze a sörsátorhoz is. A többi nézőknek is van lehetősége sátrat felverni, az erődön kívül biztosítanak számukra helyet; a rendezvényt egész hétvégén lehet látogatni a háromnapos belépővel.

Konvojok indulnak a főváros irányából a találkozóra, ahol számtalan lehetőség közül lehet válogatni, lesz közös felvonulás a városban, lowrider bemutató, bigfoot-show és több koncert, gumifüstölési verseny, és megrendezik a leghangosabb autók versenyét is. Díjazni fogják idén is a legszebb motorteret, a legszebb restaurálást, a legmesszebbről jött autót, a leghosszabbat, valamint évtizedenként és járműtípusonként a legszebbet.

További információt és részletes programot a rendezvény honlapján lehet elérni, a belépőjegyárakat itt találják.