Nem eladó az Alfa Romeo

Vágólapra másolva!
Még mindig lát fantáziát az Alfa Romeo megvásárlásában az egyre növekvő Volkswagen konszern. A Fiat azonban hallani sem akar az üzletről, inkább cégcsoporton belül adnának új lendületet a milánói márkának.
Vágólapra másolva!

A wolfsburgiaknak komoly terveik vannak a jövőre nézve, 2018-ig bezsebelnék a világ legnagyobb autógyártója címet. Erre egyre nagyobb az esélyük, hiszen az évek óta sikeresen menedzselt márkák mellé nemrég részesedést szereztek többek között a Suzukiból is.

A Volkswagennél jó üzleti lehetőséget látnak a sportos olasz márkában, elsősorban jól csengő neve és népszerűsége miatt. Megvásárlásával egy sportos vezetőknek szóló, jól eladható presztízsmárkával egészíthetnék ki kínálatukat, amelyhez felhasználhatnák meglévő hajtásláncaikat és a jól bevált platform stratégiát. Úgy tűnik, mégis hiába terveznek az Alfával, a tulajdonos Fiat ugyanis kijelentette, hogy nem áll szándékukban megválni tőle. A cégcsoport szándéka szerint a közeljövőben önerőből is képesek lesznek a német prémiumautók szintjére emelni az Alfa Romeókat, szándékuk szerint az új modellekből évi félmillió példányt értékesítenének.

A Volkswagen szerint a nagyra törő tervek csak akkor lennének megvalósíthatók, ha az ő kezükbe kerülne a márka, és nehezen tudják elképzelni, hogyan lesznek képesek ilyen sok vásárlót elcsábítani a német gyártmányoktól. A Fiat önbizalmát a Chryslerrel kötött egyezség erősíti, amely reális távlati lehetőségeket kínál a terjeszkedéshez. Sergio Marchionne, a Fiat csoport vezérigazgatója már be is jelentette, hogy 2012-től 200 darab Chrysler kereskedésben kezdik meg az Alfa Romeók értékesítését az Egyesült Államokban. Először a 159-est leváltó Giulia jelenik meg a szalonokban, ezt később a Giulietta, a Mito, egy új szabadidő-autó, és az új Spider követheti.