Jövőre gyártásba kerül a hibrid Toyota Yaris

Vágólapra másolva!
A Toyota Franciaországban fogja gyártani a Yaris hibrid változatát a következő, jövő év áprilisában kezdődő pénzügyi évtől - írja a Mid-Japan Economist japán gazdasági lap forrás megnevezése nélkül.
Vágólapra másolva!

A lap részben a Toyota tulajdonában van, a cikkíró értesülését a Toyota szóvivője nem kommentálta. A francia La Tribune lap egy évvel ezelőtt szellőztetett meg hasonló értesülést a Yaris modelleket gyártó Valenciennes üzemmel kapcsolatban. A Toyota szóvivője akkor cáfolta a hírt.

A Japánban Vitz néven forgalmazott kisautó benzines-elektromos változatát Európában kívánják értékesíteni. A hibrid autók viszonylag alacsony népszerűségnek örvendenek az kisfogyasztású dízel modelleket preferáló európai piacon.

A Toyota korábban már jelezte, hogy 2020-ig a teljes modellpalettájára ki kívánja terjeszteni a benzin-elektromos hajtáslánc opciót, de a Yarisról külön nem tett említést.

Elsőként az Aurist alakították át, amelyet pár hónapja Nagy-Britanniában gyártanak, ezután valóban logikus lenne, ha a legnépszerűbb modellel, a francia gyártású Yarisszal folytatnák a hibridesítést. Annál is inkább, mert a Honda a következő hónapokban dobja piacra a Yarisnak versenytársat jelentő Jazz hibrid verzióját, amelyet ebben a hónapban mutatnak be az európai közönségnek a Párizsi Autószalonon.