Kétszázzal száguldó terített asztal

Vágólapra másolva!
Óránként 208 km/órával száguldott egy terített asztal székestül, "gőzölgő" teáskannákkal, sült csirkével Nagy-Britanniában - nevezetesen egy asztalt és hat széket formáló karosszériájú autó.
Vágólapra másolva!

Megépítője a 47 éves Parry Watkins, aki szeretne felkerülni a Guinness Világrekordok listájára a leggyorsabb bútor kategóriában. Korábban már sikerült bekerülnie a neves könyvbe a leglaposabb, és a legkisebb autó megépítésével.

Asztalát Fast Foodnak (gyorsételnek) nevezte el - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A Reliant Scimitar alvázra épített bútorautó csúcssebessége 208 km/óra volt a fél kilométeres távon, átlagsebessége 180 km/órára jött ki. Mivel az asztal meghajtásáról egy nitrós, négyliteres, Land Rover V8-as gondoskodott, nem kell csodálkozni azon sem, hogy a gyorsulása 0-100 km/órára mindössze 4 másodpercig tartott.

A száguldás nem közúton történt, hanem egy nottinghamshire-i autóversenypályán; a székek lábai nem érték a földet, ahogy persze az asztalé sem. Utóbbit viszont nem is lehetett látni, mert csaknem földig érő abrosz borította, amely a rendszámot is tartotta.

Ami az asztalra rögzített terítéket illeti, az nem csupán díszletként szolgált. Két ezüst teáskannán át távozott a kipufogógáz, féklámpákként a szalvéták világítottak. A sült csirke középen pompázott, emeletes tálon, mondhatni "tetőcsomagtartón", alatta kukucskált ki a vezető. Az asztalfőt pedig a Top Gear pilótájáról, Stigről mintázott bábu foglalta el.

Forrás: [origo]