A biztonságiöv-használatot ellenőrzi a rendőrség keddtől

Vágólapra másolva!
Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség kedden, hogy ellenőrizze a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
Vágólapra másolva!

A keddtől csütörtöki, napi nyolc órában végrehajtott fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre. Augusztus végén a gyorshajtókra vadásztak szintén három napig.

A biztonsági öv és gyermekülés használatának elterjedtsége Magyarországon még alacsony, elmarad a régebbi EU-tagállamok átlagától, ugyanakkor egy közúti balesetnél a halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy.

A kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Európában évente életek ezreit lehetne megmenteni, ha mindenki használná a biztonsági övet - olvasható a rendőrség honlapján.