Köztéri villanyautó-kutat mutattak be Székesfehérváron

Az elektromos autók feltöltésére szolgáló állomást mutatott be szerdán Székesfehérváron a TZ Elma Zrt. A magyar és bajor szakemberek által kifejlesztett szerkezetnél egyszerre négy autót lehet feltölteni, s a berendezés alkalmas gyorstöltésre is.

Az általunk már bemutatott TZ-Elmát gyártó céget képviselő Bednár András tájékoztatása szerint a hagyományos töltéssel 6-8 óra alatt, míg gyorstöltéssel 2-2,5 óra alatt lehet teljesen feltölteni az elektromos autó akkumulátorát.

A TZ Elma Zrt. célja, hogy belátható időn belül az ország valamennyi városában legyen legalább tíz, a környezetbarát közlekedést szolgáló töltőállomás. Székesfehérváron szeretnék mielőbb üzembe állítani az első ilyet, amelyre Viniczai Tibor polgármesteri hatáskörben eljáró alpolgármester szerint várhatóan egy éven belül kerülhet sor.

A töltőállomást bemutató vállalkozás az elektromos autók gyártását is szorgalmazza, amivel közvetlenül 300, közvetve 3 ezer új munkahelyet tudnának teremteni. A kormány felkérte a céget a nemzeti elektromos közlekedés mobilitási stratégiájának kidolgozására, s a tervezet már a szakértők előtt van - mondta el Bednár András.

KAPCSOLÓDÓ CIKK