Jövőre jön a négyajtós Nissan Micra

Vágólapra másolva!
A Nissan Micra dániai menetpróbája után új részletek derültek ki a kisautó jövőjéről. A platform módosításával először egy szedánnal bővül az Indiában gyártott japán ötajtós kínálata.
Vágólapra másolva!

Éppen csak túl van a nemzetközi sajtó a Nissan Micra nemzetközi menetpróbáján, máris új részletek derültek ki a kisautóról. Az új Micra V jelű padlólemezét eleve úgy fejlesztették, hogy többféle modell alapjaként használható legyen, így a gyártást évi milliós nagyságrendű tartományba lehessen felfuttatni.

A platform módosításával először egy szedánnal bővül a Micra kínálata, ez a modell már jövőre megjelenik, célpontja elsősorban az ázsiai piac. Európa egyes vidékein is megjelenhet a lépcsős hátú változat, de a japánok konkrétumokkal még nem szolgáltak.

Következő lépés a 2012-re tervezett egyterű, melynek az ötajtós Micrához hasonlóan már a világ több pontján kellene bizonyítania. Valószínűleg a Note helyére lép majd ez a modell, kompaktabb külső méretekkel, de hasonló méretű utastérrel érkezik, az új padlólemez ugyanis a korábbinál nagyobb rugalmasságot biztosít a mérnököknek.

Forrás: [origo]