Vágólapra másolva!
Párizsban bemutatta az új Espritet a Lotus, a szupersportkocsi egyelőre csak tanulmány. 620 lóerős motort kapott.
Vágólapra másolva!

Hosszú hetekig téma volt a Párizsi Autószalon előtt, hogy a Lotus bemutatja az új Espritet, aztán úgy tűnt, hogy az az angol márka egyelőre nem áll elő a szupersportkocsi újkori kiadásával. Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a Lotus standján végül felbukkant a modell, 620 lóerős, ötliteres V8-as motorral.

Hasonlóan a kezdetekhez, középmotoros konstrukcióval készült az autó, az ülések mögé épített blokk Toyota-eredetű. Legnagyobb nyomatéka 720 Nm, hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül jut ereje a hátsó kerekekre. 1450 kilogrammos az új Esprit, százra 3,4 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 330 km/óra.

Kár lenne tagadni, hogy formailag némi lamborghinis hatás fedezhető fel a tanulmányon, de így is nagyon izgalmas, az opcionális, mozgásienergia-visszanyerő KERS-rendszerrel 10,5 liter a szupersportkocsi átlagfogyasztása.

A koncepció teteje teljes egészben üvegből készült, a motor is átlátszó borítást kapott. 2013 elején debütál a kereskedésekben az új Esprit, alapára körülbelül 35 millió forint lesz.