Walter Csaba negyedik lett az FIA GT3-as Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
Amíg Walter Csaba csapata, a BMW Team Hungary ezen a hétvégén, a hungaroringi 12 órás versenyen körözött és nyert, addig Csaba idei utolsó kötelezettségét tudta le az FIA GT3-as Európa-bajnokságon. A belgiumi Zolderben az volt a tét, hogy a csapatnak sikerül-e elcsípnie az összetettben a dobogós helyet.
Vágólapra másolva!

Nem kezdődött túl jól ez a hétvége számukra, hiszen az első szabadedzésen még nem szerepeltek dicséretesen (14.hely), de a másodikon már látszott, hogy a sebességükkel nem lesz gond, harmadikok lettek. Az időmérő edzéseken a kilencedik és a tizenegyedik helyezést sikerült megcsípni, de ebből nem szabad kiindulni: az időmérőkön egész évben nem csillogtak a nehezen melegedő abroncsok miatt. A Z4 GT3 inkább a versenyeken szokott bizonyítani, így érdeklődve várhattuk a futamokat.

Forrás: fiagt3.com / DPPI

Mindkét futam nagyon jól sikerült a rajtpozíciókat figyelembe véve, de mégis lehet egy kis hiányérzetünk, hiszen kétszer is meglehetett volna a dobogós helyezés. Az első futamban, a csere után nem sikerült túl jól az első kör, míg a második végén, egy lekörözött versenyző pont csak Walter Csabát tartotta fel, így megfosztva a lehetőségtől, hogy akár a harmadik helyre is feljöhessen. A hétvége mérlege tehát két negyedik helyezés, ami összességében nagyon szép eredmény, de nem volt elég ahhoz, hogy az év végi összetettben javítani tudjanak a negyedik pozíción.

Forrás: fiagt3.com / DPPI