Négyajtós kupén dolgozik a Bentley

Vágólapra másolva!
Ellenfelet állítana az Aston Martin Rapide-nak és a Porsche Panamerának a Bentley, a márka már dolgozik saját négyajtós kupéján.
Vágólapra másolva!

Óriási népszerűségnek örvendenek a prémiumgyártók körében a négyajtós kupék, a Bentley sem akar kimaradni a jóból. Nagy riválisa, az Aston Martin már régen elkészült a Rapide-dal, de a Bentleynél már tudják, hogyan hidalhatják át a konkurens versenyelőnyét.

Természetesen az árral, a márka belépőmodellként pozícionálná a készülő négyajtóst, amely a Rapide körülbelül 40 milliós árával szemben "csak" 26 millióba kerülne. Ennek megfelelően a Continental GT-vel és a Mulsanne-nel továbbra is pénzesebb vevőket céloz a Bentley.

Ugyanarra a padlólemezre építenék az új kupét, amely az Audi A7 Sportback alatt lapul és amelyre az A6 új generációja is épül. 1700 kilogramm lehet az új Bentley súlya, vagyis jóval könnyebbnek ígérkezik, mint a 2,3 tonnás Continental GT. Biztosan felbukkan az autóban az Audival közösen fejlesztett, négyliteres turbós V8-as, 450 lóerő körüli teljesítménnyel.