Veteráncsodák hétvégéje - Oldtimer Show-előzetes

Vágólapra másolva!
Különleges veterán járművek várják a régi autók és motorok kedvelőit péntektől vasárnapig a Syma csarnokban, ahol korhű zenei aláfestés gondoskodik a klasszikusokhoz illő atmoszféráról. A kiállításon 270 restaurált és eredeti állapotban megőrzött két- és négykerekű idézi fel a múlt század autógyártását.
Vágólapra másolva!

Fotó: Ancsin Gábor [origo]
Majdnem háromszáz veterán járművet állítanak ki a hétvégi rendezvényen

Régen látott, vagy eddig csupán filmekben, fényképeken megcsodálható autót és motort vehet alaposabban szemügyre, aki ezen a hétvégén ellátogat a Syma csarnokba. Az idei Oldtimer Show-n is elsősorban az autógyártás hőskorából származó ritkaságokat állítanak ki, minden típusból egy-egy igényesen restaurált példányt, persze nem azokat, amelyeket a korábbi években láthatott a publikum. A klasszikus luxusautók és versenymotorok között ott lesz egy Mercedes-Benz Nürburg és egy Indian Handel Special is.

Kelet-Közép-Európa legnagyobb nemzetközi veteránkiállításán a látogatók számára nem pusztán a múlt emlékét őrző járművek látványa, hanem a különböző korszakokból származó zenék, díszletek és jelmezek is segítenek felidézni a régmúlt pillanatait. Idősek és fiatalok számára is emlékezetes lehet a program, egyesek újra, mások először láthatják élőben az évszázados múltra visszatekintő autógyártás exkluzív példányait.

Oldtimer Show
Időpont:
2010. október 22-24., naponta 9 órától 19 óráig
Helyszín: Syma Sport- és Rendezvényközpont (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)
Jegyárak: Felnőtt: 3000 Ft, gyerek (3-12 éves korig): 2000 Ft



Nyereményjáték

Nyereményjátékunkban azt kérdeztük, kié volt a 2008-as Oldtimer Show-n látható Maybach Zeppelin; a) Horthy Miklósé, b) Teleki Pálé, c) Péter Gáboré.

A helyes válasz az a). (A több százmillió forint értékű autóról itt olvashat bővebben.)

A jó választ beküldő olvasóink közül Mezőfi Zsoltnak, Hajba Attilának, Farkas Jánosnak, Hidvégi Jánosnak, Tusák Tamásnak, Pálinkás Balázsnak, Balog Juliannának, Szonda Györgynek, dr. Berger Adriánnak és Oláh Csillának kedvezett a szerencse. E-mailben értesítjük őket a fejenként két belépőjegy átvételének módjáról.