Elkészült a Ferrari vidámparkja Abu-Dzabiban

Vágólapra másolva!
Két év alatt épült fel Abu-Dzabiban a Ferrari monumentális, fedett vidámparkja, melynek megnyitóját az emirátus uralkodójának halála miatt novemberre halasztották.
Vágólapra másolva!

Szerdán csak a sajtó számára nyitották meg az olasz sportkocsigyártó vadonatúj létesítményét, a világ legnagyobb fedett vidámparkját. A több mint húsz hektáron fekvő szórakoztató központ madártávlatból nagyon hatásos látványt nyújt, tetejét pirosra festették, és egy hatalmas Ferrari logót is elhelyeztek a közepén. Aki még ennél is nagyobban szeretné látni a híres emblémát, a 12 ezer forintba kerülő belépőjegy megváltása után, néhány óra alatt akár végig is sétálhat a padlón megmintázott, 86 ezer négyzetméteren elterülő, ágaskodó lovon.

A látogatók húsz különböző játékot próbálhatnak ki, köztük a világ leggyorsabb hullámvasútját, a Formula Rossát, amely Ferrari-tempóban, 250 km/órás sebességgel száguld, de olyat is találhatunk, amelynek kocsijait az F430-ról mintázták, ezen kívül négydimenziós filmvetítést, virtuális maranellói túrát és sok más érdekességet kínál a Ferrari.

Luca di Montezemolo, a cég főnöke elmondta, a Yas-szigeten fekvő park négy évvel ezelőtt még csupán egy merész ötlet volt, mára pedig csodálatos valósággá vált. A szerdára tervezett megnyitót az emirátus uralkodója, Saqr bin Mohammed Al-Qasimi sejk halála miatt november 4-ére halasztották.

Forrás: Ferrari
Még több kép a galériában. Kattintson a képre!