A közutakon az elmúlt napon összesen 135 közúti közlekedési baleset történt. Ebből három közlekedési baleset négy halálos áldozatot követelt, 15 súlyos, 45 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 72 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A halottak napja miatt megnövekedett forgalomra kell számítani mind a közutakon, mind a temetők és emlékhelyek közelében.

Az országos közúti hálózaton, ahogyan azt már az elmúlt hetekben is tapasztalhatták, most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

Az M0-ás autót régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni, ez érvényes az M0-M7 csomópontra is!

M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/órás a korlátozás. A 20-28. km szelvények között átterelés a szembe jövő sávba (burkolatjavítás miatt), ahol 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatók). A tervek szerint a munkálatokat ma befejezik.

M3: a Budapest felé vezető oldalon (bal pályatesten) az 59. km szelvényben hídjavítás miatt a leállósáv zárva, a 83-86. km szelvényben mindkét oldalon mobilterelés és (mindkét helyen) 80 km/órás sebességkorlátozás van érvényben sövényvágás miatt.

M6 és M7: munkálatokat nem terveztek a hétvégére.

A határforgalmat tekintve a röszkei autópálya határátkelőhelyen számolunk forgalomtorlódással a személyforgalomban, belépő irányban vasárnap egész nap 60 perces várakozást fog okozni előreláthatóan. Ártándon a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap várható 60 perces várakozás a teherforgalomban.

A záhonyi határátkelőhelyen is nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás várható a személyforgalomban, mindkét irányban. Mindenszentek napján, hétfőn a várakozási idő akár a három órát is elérheti. Növelheti a várakozást a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A hétvégi kamionstoppal összefüggésben számolunk 60-120 perces várakozással a teherforgalomban mindkét irányban. Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható 60 perces forgalomtorlódás a személyforgalomban, mindkét irányban. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben október 27. és november 21. között a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek tovább növelhetik a határátlépés időtartamát.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén érdeklődhetnek a +36-42/524-600 telefonszámon. A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján.