Vágólapra másolva!
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 141 közúti közlekedési baleset történt. Egy közülük halálos áldozatot követelt, 12 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 96 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
Vágólapra másolva!

Az országos közúti hálózaton most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

M0: a régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is!

M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/órás a sebességkorlátozás.

M3: a Budapest felé vezető oldalon (bal pályatesten) az 59. km szelvényben hídjavítás miatt a leállósáv zárva, a 83-86. km szelvényben mindkét oldalon mobilterelés és (mindkét helyen) 80 km/órás sebességkorlátozás van érvényben sövényvágás miatt.

Röszke autópálya határátkelőhelyen továbbra is számolni kell forgalomtorlódással a személyforgalomban, amely hétfőn egész nap 60 perces várakozást fog okozni előreláthatóan. Ártánd közúti határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben hétfőn is várható 60 perces várakozás a teherforgalomban.

Záhony közúti határátkelőhelyen is nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás várható a személyforgalomban, mindkét irányban. Mindenszentek napján, hétfőn a várakozási idő akár a három órát is elérheti. Növelheti a várakozást a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról. Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható 60 perces forgalomtorlódás a személyforgalomban, mindkét irányban.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják.

A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben október 27. és november 21. között a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek tovább növelhetik a határátlépés időtartamát.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén érdeklődhetnek a +36-42/524-600 telefonszámon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján.