Új újság youngtimer- és veteránautó-rajongóknak

Vágólapra másolva!
A tízen-huszonévvel ezelőtti álomautók és az akkori utcakép meghatározó modelljei mellett oldtimerek is helyet kaptak a magyar autósmédia legújabb tagjában.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz 190-es és az E30-as BMW összehasonlító tesztjével, egy jobbkormányos, angliai exportra készült Skoda 120-as, egy 1981-es évjáratú Honda Prelude, egy Walter Röhrl által dedikált, 1974-es Porsche 911 Carrera RS valamint egy nyolcüléses Citroën CX bemutatójával és a legendás Peugeot 205 raliváltozatának történetével mutatkozott be az Oldtimer& youngtimer magazin - többek között.

A mai húsz-harmincéves korosztály által még az utcán újonnan megcsodált autókon kívül ugyanis - címéhez méltón - a korosabb, de oly sokakban kellemes nosztalgiát ébresztő veteránokkal is foglalkozik az új kiadvány. Utóbbiakat eddig is több médium kiszolgálta - az Oldtimer & youngtimer kiadója készíti például a Veterán Autó és Motor című újságot is, amelynek számos cikke az [origo]-n is olvasható -, ám márkafüggetlen youngtimeres lap eddig nem létezett itthon.

Most már létezik, és a Veteránból megismert szerzőgárdának köszönhetően szakmai, mégis olvasmányos írásokkal szolgálnak ezentúl minden negyedévben. Egy-egy jó állapotban megőrzött vagy felújított youngtimer és az oldtimer mellett (utóbbiakat a bemutatkozó számban Sváby András Volvo P1800-asa, egy Audi 100 kupé és egy Tatraplan képviseli) használtautó-piaci és modellautó-körképpel is színesítik a lapot, amelynek első oldalain tisztázzák az alapvető kérdést is: mi számít youngtimernek?

A 48 oldalas Oldtimer & youngtimer magazin 750 forintért kapható a nagyobb újságértékesítő hálózatokban, illetve megrendelhető vagy megvásárolható a kiadónál.