Elkészült az 500 ezredik autó Győrben

Vágólapra másolva!
Tizenkét évvel a járműgyártás megkezdése után legördült a sorról az 500.000. Audi Győrben. A jubileumi autó stílusosan egy Audi TT RS Roadster, amely az angol piacra készült. A vállalat a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházással teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti a győri gyárat.  
Vágólapra másolva!

Az Audi a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházást valósít meg Győrben, mellyel a jelenleg működő motor- és járműgyártáson túlmenően teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti. 2013-tól évente 125.000 jármű hagyja majd el a gyártósorokat, köztük az Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, az A3 Cabriolet és az A3-as modellcsalád egy további tagja. A járműgyártó a beruházással 1.800 új munkahelyet teremt. A bővítésnek köszönhetően az Audi a törzsállományt, a beszállítókat és a szolgáltatókat is beleértve 15.000 embernek biztosít majd értékes munkahelyet a régióban.

"Rugalmasságunkkal, gazdaságosságunkkal és munkatársaink elkötelezettségével sikeresen bizonyítottunk a konszern gyárai közötti versenyben. Amióta olyan emocionális és hatékony modellek készülnek Győrben, mint az Audi TT és az A3 Cabriolet, ebben a járműszegmensben folyamatosan tanúsítottuk kompetenciánkat és kiváló teljesítményt nyújtottunk", mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.


A gyár jelenlegi büszkesége a TT RS

Az első Audi TT Coupé modell 1998-ban készült el Győrben. Ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. 2006 júniusa óta az Audi TT második generációja készül az Audi Hungariánál, az ingolstadti gyárral kooperációban. A TT karosszériájának gyártását és lakkozását Ingolstadtban végzik, a járművet pedig Győrben szerelik össze. Az Audi Hungaria a világ több mint 40 piaca számára gyártja a sportautót. 2001 és 2003 között a TT mellett ugyanazon a gyártósoron készültek A3 és S3 modellek is. 2007 novembere óta pedig a TT Coupé és Roadster mellett harmadik modellként az A3 Cabriolet-t szerelik össze Győrben.

Jelenleg mintegy 700 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria járműgyárában.