A Ferrarit is bekebelezné a Volkswagen

Vágólapra másolva!
Német lapinformációk szerint a Volkswagen-konszern fontolgatja, hogy teljesen vagy részben felvásárolja a Ferrarit.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású terjeszkedési tervei vannak a Volkswagen-konszernnek: nem is olyan régen lehetett hallani arról, hogy a németeket érdekli az Alfa Romeo. A Fiat vezérigazgatója, Sergio Marchionne azonban határozottan tagadta, hogy megválnának a sportos márkától. Ebből az üzletből tehát egy ideig még biztosan nem lesz semmi, a Volkswagen ezért egy másik olasz márkánál tapogatózik.

A német sajtó szerint a wolfsburgi cég legújabb kiszemeltje nem más, mint a Ferrari. A sportkocsigyártó piaci értékét jelenleg 3,16-4,82 milliárd dollárra becsülik. Tekintettel arra, hogy a Volkswagen készpénztartaléka nagyjából 27 milliárd dollár, bármikor képes lenne megvásárolni részben vagy egészben a Ferrarit, a kérdés csak az, hogy mit gondol erről a Fiat.

Mivel a Fiatnál a Ferrari számít a legtöbb nyereséget termelő divíziónak, meglepő lenne, ha Marchionne csak úgy odaadná a maranellói márkát, amelynek a tranzakció megvalósulása esetén házon belül kellene versenyeznie a Lamborghinivel, Porschével és Bugattival.