Százötven közúti balesetből egy sem volt halálos az elmúlt 24 órában

Vágólapra másolva!
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 151 közúti közlekedési baleset történt. Halálos baleset nem volt, 15 súlyos, 38 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül személyi sérülés nélküli, 98 anyagi kárral járó baleset történt - olvasható a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Az M0 autópálya régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni, ez érvényes az M0-M7 autópálya csomópontra is Az M0-M5 autópálya csomópontban (forgalomtechnikai terelés miatt) kiépített időszakos korlátozásra kell számítani. A Megyeri-hídon (M0) javítási munkák miatt 60 km/h korlátozás van érvényben.

Az M1 autópálya mindkét pályaoldalán, a 13-15. kilométer szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/órás korlátozás, a 20-28. kilométer szelvények között a szembe jövő sávba történő átterelés (burkolatjavítás miatt) miatt 60-as sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatók).

Az M6 autópálya mindkét pályaoldalán az esti órákig a 22-76. kilométer szelvények között szalagkorlát-javítás miatt korlátozásra kell számítani. A jobb pályatesten (a Pécs felé vezető oldalon) várhatóan november 20-ig az 52. kilométer szelvényben oldalt földmunkát végeznek, a rézsűjavítás miatt munkagépekkel dolgoznak. Az M7 autópálya 120. kilométernél, a bal pályatesten rézsűcsúszás-javítás (a Budapest felé vezető oldalon) miatt 60 km/órás korlátozásra kell számítani.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen ki- és belépő irányban pénteken és szombaton 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben előreláthatóan november 21-ig a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek megnövelhetik a határátlépés időtartamát.

Így a Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.