Lopott kocsikra vadásznak Budapesten

Vágólapra másolva!
Ötven darab kamerás kocsival ellenőrzik a várost a rendőrök, a vámosok, a polgárőrök, és az autóvadász néven ismert szervezet tagjai. Céljuk, hogy minél több lopott és körözött autót elkapjanak, de figyelik a lejárt műszakis kocsikat is.
Vágólapra másolva!

Közlekedésbiztonsági és lopott autókat kereső akciót tart szombaton a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, a polgárőrség és a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) - közölte Vezda László, a NAKE elnöke. Ennek érdekében kamerás rendszerekkel járják a város utcáit, és ha lopott vagy körözött autót találnak, akkor értesítik az illetékes rendőrkapitányságot.

Az autóvadász néven emlegetett szervezet tagjai emellett figyelik a lejárt műszakival közlekedő vagy forgalomból kivont járműveket is. Az utak mellett álló ellenőrző kocsik jelzése alapján a rendőrjárőrök kiemelik a forgalomból azokat az autókat, amelyeknek lejárt a műszakijuk, ki vannak vonva a forgalomból vagy egyéb más problémát jelez velük kapcsolatban a számítógépes rendszer.

Forrás: MTI
Ezt a lopott Audit üldözés után kapták el korábban a rendőrök

Ezzel párhuzamosan a vám- és pénzügyőrség munkatársai intézkednek azokkal a harmadik országbeli (azaz nem uniós) sofőrökkel szemben, akik nem tartották be a szükséges jogszabályokat, és így nem közlekedhetnének a magyar utakon.

Az akció célja a közlekedéssel kapcsolatos jogsértések visszaszorítása és a szabálysértők megfogása, annak érdekében, hogy csökkenjen a balesetek száma. Az akcióban, amely szombat reggel kezdődött és délután fél négyig tart - 50, kamerával és gépkocsi-ellenőrző készülékkel felszerelt autó vesz részt.