Közlekedési információk vasárnapra

Vágólapra másolva!
Az ORFK tájékoztatása szerint az országos közúthálózaton ezen a hétvégén is számos helyen folynak közúti munkálatok.
Vágólapra másolva!

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnap több órás napsütéssel számolhatunk némi fátyolfelhőzettel, majd dél felől beborul az ég, és egyre több felé várható eső, zápor, az Észak-Dunántúlon és az Alpokalján havas eső, havazás. Északon átmenetileg ónos eső is lehet. A szél akár viharossá is fokozódhat estére. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Az M0-ás régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is.

Az M1-es autópálya mindkét pályaoldalán a 13-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/órás korlátozás van érvényben. Az M3-mas autópályán a bal pályatesten (a Budapest felé haladók) a 75-73. és a 91-89. km szelvényekben, a jobb pályatesten (a Budapest felől) haladók a 71-120. km szelvényeknél számíthatnak nagyfelületű burkolatjavításra és 60 km/órás sebességkorlátozásra, mozgó terelésre.

Az M35-ös úton a teljes szakaszon mindkét oldalon 80 km/órás sebességkorlátozás és mobil terelés mellett útjavítási munkát végeznek. Az M6-oson mindkét pályaoldalon a 22-77. km szelvényekben mobil terelés és sebességkorlátozás mellett egy-egy szakaszon dolgoznak. Figyeljék a táblák utasításait! Az M7-es autópályán mindkét oldalon a 17-45. km szelvényekben úton folyó munkálatokat végeznek 80 km/órás sebességkorlátozás és mobil terelés mellett.

A hétvégi határforgalmat tekintve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban. A várakozási időt növelheti a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálatai befejeződtek. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok naprakészen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről ezen az oldalon.

Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik a következő információs vonalakon:

* Útinform rádiós információit hallgatva
* Útinform telefonos utastájékoztatója: 336-24-00
* www.kozut.hu honlapon.