Pechje volt, Maybachot tört

Vágólapra másolva!
Egy orosz házmester a világ egyik legdrágább autójába rohant bele. Mintegy 63 millió forintot kell fizetnie.
Vágólapra másolva!

A tveri férfi egy moszkvai hídról jött le, belerohant az előtte álló kocsiba, és fellökte azt a járdára, majd a korlátnak ütközve összetörte az elejét is. Szerencsétlenségére a kocsi egy Maybach volt, amely lényegében az előző generációs S osztályú Mercedes-Benz tovább javított luxusverziója, a szerényebb modell ára 310 ezer eurónál (közel 87 millió forintnál) kezdődik.

A Moszkvában összetört Maybach javítási költsége mintegy 63 millió forintnak megfelelő összeget tett ki, a biztosító kifizette ugyan, de kiállította a számlát a szerény keresetű házmesternek, Szergej Perepelkinnek.

A férfi azzal érvel, hogy nem hajtott végre semmiféle manővert, csak egy pocsolyából az autója által felcsapott víz teljesen elborította a szélvédőjét, és aztán egy lökést érzett. A kocsiból kiszállva látta meg, hogy a világ egyik legdrágább autójába ment bele.

Perepelkin bírósági úton szándékozik megtámadni a biztosítót, és a közlekedésrendészet munkatársai által a helyszínen felvett jegyzőkönyvet is. A Moszkovszkij Komszomolec című lap szerint azonban a jogászok úgy vélik: gyakorlatilag nincs esélye rá, hogy megnyerje a pert, vagyis minden bizonnyal élete végéig fizetnie kell.