Veszélyben az ezüstszínű autók királysága

Vágólapra másolva!
Ismét elkészítette színfelmérését a DuPont, az idén eladott új autók 26 százaléka volt ezüst, a fekete 24 százalékkal zárt.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy hamarosan új kedvenc autószíne lesz a világnak. A DuPont felmérése szerint hét éven keresztül, 2007-ig ezüst színben adták el a legtöbb autót a világon. Ebben és a 2008-as esztendőben a fehér szín volt a legnépszerűbb, tavaly azonban az ezüst visszavette az első helyet.

Most új trónkövetelő jelent meg, ugyan idén is ezüst színben adták el a legtöbb járművet, de csak két százalékkal előzte meg a feketét. 26 és 24 százalékkal lehetett megszerezni az első két helyet, harmadiknak a szürke futott be 16 százalékkal.

Részben Európának köszönhető a fekete előretörése, itt az értékesített autók 24 százaléka volt fekete, megelőzve a 19 százalékos szürkét és 17 százalékos ezüstöt. Fehérben az autók 14 százaléka kelt el Európában idén, a további sorrend kék (9 százalék), vörös (7) és barna/bézs (5).

Az egész világot nézve szintén 16 százalékkal, de a szürkénél valamivel rosszabb tizedes eredménnyel zárt a fehér, a további sorrend vörös (6), kék (5) és barna/bézs (3) lett.