Továbbra is forgalommal szemben autóznak a Fehérvári úton

Fehérvári út
Vágólapra másolva!
Változatlanul a forgalommal szemben vagy a villamossíneken haladnak az autók a Fehérvári út hétfőn átadott szakaszán. A visszaállított forgalmi rendet jelenleg is csupán egyetlen ideiglenes tábla jelzi, sok autós pedig továbbra is a terelés alatt megszokott, szabálytalan és veszélyes irányt választja. A rendőrség tájékoztatása szerint "visszatérően és folyamatosan ellenőrzik a forgalmi rendet".
Vágólapra másolva!

Fotó: Balogh Bence [origo]
Akárcsak hétfőn, kedd délelőtt is csak egy tábla jelezte a visszaállított forgalmi rendet. Ez láthatóan kevés
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)

A Fehérvári út Hamzsabégi utat az Október huszonharmadika utcával összekötő szakaszán a hétfőn kihelyezett terelőnyílon kívül egyetlen új jelzés sem hívja fel az autósok figyelmét a visszaállított haladási irányra, ezért a sofőrök egy része -akárcsak hétfőn - még mindig áttér az út túloldalára. Az ideiglenes sárga felfestést hétfőn délután fél négykor eltávolították a távolabbi, kötelező haladási irányt jelző nyilakkal együtt, további jelzéseket azonban nem helyeztek ki. Kedden délelőtt, ott jártunkkor a járda mellett kijelölt új parkolóhelyek csíkjait festették fel, láthatóan semmit sem tettek az autósok tájékoztatásáért.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=r8wIRANK2H9nEyqA
Nem mindenki megy a szembejövő sávban. Valaki inkább a villamossínt választja


Pedig szükség lenne rá, hiszen fél óra alatt több mint tizenöten hajtottak át a túloldalra, ahonnan egyesek a villamossíneket az úttesttől elválasztó betongömbökön keresztül visszaevickéltek a saját sávjukba, mások végigmentek a sínek mellett, és ott tértek át, ahol a parkoló autók miatt egy sávra szűkül a Fehérvári út, de voltak, akik a szabályosan közlekedőkkel párhuzamosan a villamos előtt autóztak az Ulászló utcáig.

Megkerestük a rendőrséget is. A BRFK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint "a helyszínen a területileg illetékes rendőri szerv, illetőleg a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai visszatérően és folyamatosan ellenőrzik a forgalmi rendet. Az útburkolati jelzések szabályosak, azok felfestése jelenleg is folyik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya folyamatosan tájékoztatja a Fővinformot, annak érdekében, hogy felhívják az autósok figyelmét a forgalmirend-változásra."